ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bert Karlsson: Det finns många bra låtar”

Melody · 31 Jan 2013
Uppdaterad 31 Jan 2013
Bert Karlsson tycker att årets Melodifestival har ett bra startfält, men han oroar sig en aning för bredden. – Många av låtarna kan man som publik inte ens sjunga på själv längre, säger han till  Metros schlagerreporter, sångfågeln Melody. 

Bert Karlsson tycker att årets Melodifestival har ett bra startfält, men han oroar sig en aning för bredden. – Många av låtarna kan man som publik inte ens sjunga på själv längre, säger han till  Metros schlagerreporter, sångfågeln Melody. 


Schlagerkungen Bert Karlsson har under flera decennier haft ett finger med i spelet när det kommer till Melodi­festivalen. I år är inget undantag. För Melody berättar han om hur en stor del av årets startfält låter.

klar

Artikellänk är kopierad

Du har haft artister som Herreys, Carola och Lena PH i ditt stall. Vad betyder det för ett skivbolag att ha en artist som går långt i Melodifestivalen?

– Förr betydde det oerhört mycket, framför allt när man fick göra skivan som släpps efteråt. Från 80-talet hade jag halva tävlingen ett tag och vann sex år i rad. Det är klart att det är bra för skivbolaget. Eftersom vi var ett av få bolag som satsade sökte sig många bra artister till oss. 

Hur skulle du säga att Melodifestivalen har förändrats under åren som gått?

– Det är mycket högre klass på den nu. Och mycket mer bredd. Men jag är rädd att det breddas så mycket att det till slut blir smalt igen. Många av låtarna kan man som publik inte ens sjunga på själv längre. I år är det nog gränsfall. Det är mer show än melodier nu. 

Du säger att du hört de flesta av årets låtar. Vad säger du om startfältet?

– Det finns många bra låtar. David Lindgrens är min favorit. Med den låten kan han gå hur långt som helst. Ulrik Munther är också bra, men kanske inte lika bra som jag trodde. Amanda Fondell är inte dum heller och Swedish House Wives låt är jävligt bra. Om de fungerar ihop är en annan sak. Gruppen med Tommy Körberg har väl den enda schlagern. Men han får inte sjunga ut på riktigt, eftersom man i stället ska göra ett jippo av den. Det är tråkigt. Sean Banan har en katchig låt men den är lik den förra. Äter man för mycket bananer kan man bli sjuk. 

Om du var Christer Björkman för ett år. Vad skulle du förändra?

– Inte mycket. Jag är överens med honom i det mesta. Däremot skulle jag göra om Eurovision Song Contest. Det är den som har problem. Man borde ha fyra deltävlingar: öst, väst, Mellaneuropa och Norden. På så sätt slipper man kompisröster och säkrar därmed att rätt låt vinner. 

klar

Artikellänk är kopierad

Melody
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro