ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bert Karlsson och Ian Wachtmeister till SD: Fäll regeringen

Karolina Skoglund · 27 Nov 2014
Uppdaterad 27 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Bert Karlsson och Ian Wachtmeister då det begav sig på 90-talet.
Bert Karlsson och Ian Wachtmeister då det begav sig på 90-talet.Foto: TT

Bert Karlsson och Ian Wachtmeister, som låg bakom det forna partiet Ny demokrati, uppmar nu Sverigedemokraterna att sänka regeringens budget – och därmed provocera fram ett nyval. 

Om Sverigedemokraterna (SD) fäller regeringens budget, som de hotat med, kan Sverige tvingas till nyval.

Nu uppmanar Ian Wachtmeister och Bert Karlsson, männen bakom det forna partiet Ny demokrati, Sverigedemokraterna att fullfölja sitt hot. Själva stod Karlsson och Wachtmeister med en liknande maktposition på 90-talet, som de då valde att inte utnyttja. 

– Hotar man att fälla en budget så ska man göra det. Min rekommendation är att göra det. Jag tycker att Sverige skulle må bra med det. Det är lika bra att sanningen kommer fram, säger Ian Wachtmeister, som i dag är rådgivare åt Sverigedemokraterna, till TV4 Nyheterna.

Även den forna partikollegan, Bert Karlsson, anser att Sverigedemokraterna ska fälla budgeten och därmed provocera fram ett nyval. ​– De får nog hålla på sin budget och rösta på den de tycker är bäst för att klara sig själva, annars är de inte värda något. Det var det misstaget vi gjorde. Vi blev ett mähä som bara hängde med, säger han till TV4 Nyheterna.

DI:s debattsida på torsdagen skriver Anne-Marie Pålsson (M) att alliansen kan tänka sig att kvitta sina röster för att spela bort SD:s makt. 

Riksdagen väntas rösta om budgeten onsdagen den 3 december.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro