ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Berusad man tände eld på Metrolåda – misstänks för flera brott

Sofia Clason · 31 Jul 2018
Uppdaterad 31 Jul 2018
"Han tyckte väl att det var en riktig skittidning", säger polisens presstalesperson och skrattar.

"Han tyckte väl att det var en riktig skittidning", säger polisens presstalesperson och skrattar. Foto: IBL / Sofia Clason


En man i 30-årsåldern tände eld på en Metrolåda vid en spårvagnshållplats i Göteborg. Mannen satte av på spårvagnen, men kunde sedan omhändertas av polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett vittne såg hur en man tände eld på en av Metros tidningslådor under tisdagseftermiddagen. Dådet utfördes vid spårvagnshållplatsen Almedal i Göteborg, vilket bekräftas av Tommy Nyman, presstalesperson vid polisregion Väst.

– Han tyckte väl att det var en riktig skittidning, säger han skämtandes.

Följde efter mannen

Mannen, som är i 30-årsåldern, steg sedan på spårvagnen, varpå vittnet följde efter.

Enligt Tommy Nyman höll vittnet kontakt med polisen över telefon. Dessutom fanns ett annat vittne på plats vid hållplatsen mannen gick av på, som kunde berätta var han tog vägen. Därefter omhändertogs mannen av polisen.

– Jag tyckte att det var bra vittnesagerande där, att vittnet faktiskt noterade vad som hände, säger han.

Var kraftigt berusad

Mannen, som ska ha varit kraftig berusad, misstänks nu för skadegörelse genom brand och brott mot eldningsförbudet.

– Det gör ju inte saken bättre när man handskas med eld på det viset när det är så torrt överallt, säger Tommy Nyman och fortsätter:

­– Men det var inget attentat mot er som tidning.

Färre pårigningar om eldningsförbudet

Enligt Tommy Nyman har samtalen om brott mot eldningsförbudet avtagit på det senaste. Presstalesmannen tror att det beror på att folk förstått allvaret i situationen.

– När det är så varmt nu och så väldigt torrt så börjar man inse allvaret. Det är väldigt mycket småbränder på många ställen, kan man säga. Sedan kan man ha olika uppfattning om vad man gör i sin trädgård. De flesta är väldigt noggranna men alla är förstås inte det, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro