ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Berusad polis gick bärsärk – skrek jag är lagens man”

Ida Gustafsson · 20 Jan 2016
Uppdaterad 20 Jan 2016

Den 37-årige polismannen visade sin bricka och sa jag är lagens man”. Sedan ska han enligt åtalet misshandlat tre personer. I dag ställs han inför rätta och om han döms enligt åtalet blir han av med jobbet.

klar

Artikellänk är kopierad

Polismannen som besökte housefestivalen Big Slap i Malmö visade sin polisbricka och slog mot en grupp unga män. Polismannen åtalas i dag för misshandel.
Polismannen som besökte housefestivalen Big Slap i Malmö visade sin polisbricka och slog mot en grupp unga män. Polismannen åtalas i dag för misshandel.Foto: TT

Händelsen utspelade sig på housefestivalen ”Big Slap” i Pildammsparken i Malmö i somras. Den 37-årig polismannen som enligt egen utsago druckit mellan 10-20 flaskor öl hamnade tidigt i trubbel. Mannen ska enligt en ordningsvakt ha försökt smuggla in besökare på vip-området. Därefter ska han felaktigt ha pekats ut för en väskstöld. Och sedan träffade han på sex män från Göteborg. 

► LÄS MER: Polisman ångrar hotfull tröja 

Göteborgarna satt på en bänk och diskuterade hur de skulle fortsätta kvällen, skriver Sydsvenskan som var först med nyheten. När den 37-årige polismannen, som var i sällskap med två tonåriga tjejer, gick förbi frågade de om vägen till nattklubben Slagthuset. Enligt polismannen ställde de yngre männen sig i vägen för dem. Enligt förhör med göteborgarna sa polismannen att han ”skulle visa den var Slagthuset ligger” och sedan slog han till en av männen och drog ner honom i backen och fortsätte slå. 

– Då tar han fram sin polisbricka som han har i ett snöre runt halsen och säger att 'jag är lagens man, jag vet vad jag gör', säger en av göteborgarna i förhören. 

► LÄS MER: Rätten: Misshandel av otrogen fru inte lika allvarligt

Sedan tog göteborgarna upp sina telefoner och filmade händelsen. I dem syns det dels hur polismannen måttar en spark mot de unga männen. Men även hur polismannen flera gånger går efter dem som ropar till honom att de inte vill bråka. 

Polismannen, som var kraftigt berusad, blev sedan omhängertagen av tjänstgörande polispatrull. I dag väcks åtal mot polismannen för misshandel av tre personer. Polismannen polisanmälde i sin tur en av göteborgarna för misshandel, men utredningen lades ner. 

Polismannen förnekar brott och hävdar att han agerat i nödvärn. Enligt polisens personalansvarsnämnd bör polismannen skiljas från sitt jobb om han döms enligt åtalet. Men bedöms misshandeln som ringa får han behålla jobbet. 

► LÄS MER: Sparkade och bet polis 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro