ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Besiktiga i Spanien

Mikael Carlsson · 26 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

För 100 euro slipper du åka ifrån semesterparadiset för att besiktiga bilen. I stället kommer Bilprovningen till dig.

Sedan en tid tillbaka bedriver Bilprovningen en försöksverksamhet med att genomföra besiktning av svenskregistrerade bilar på plats i Spanien. I ett samarbete med Applus, ett spanskt besiktningsföretag, hyr man under en tvåveckorsperiod in sig i deras lokaler. Dessutom flygs svensk personal ner till Spanien för att genomföra besiktningarna på plats.

ERBJUDS I HÖST Tidigare har Bilprovningarna genomförts på försök i Granada eller Alicante. I höst kommer man att erbjuda servicen på båda platserna från den 23 oktober. Totalt finns det trehundra bokningsbara platser. – Hittills har vi 125 bokningar, men vi är säkra på att det kommer att bli betydligt fler efter sommaren när folk är hemma från semestern igen, säger Christina Almgren, informationschef på Bilprovningen.

SLIPPER ÅKA HEM I stället för att köra till Sverige tur och retur, drygt 700 mil, kan utlandssvenskar nu alltså för motsvarande 920 kronor besiktiga bilen direkt på plats. Dessutom ingår eventuell ombesiktning inom två veckor i priset. Trehundra kronor av summan är den vanliga avgiften till Bilprovningen, resten är till för att täcka verksamhetens kostnader.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro