ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Beskedet: Hit kommer Melodifestivalen 2020

Jesper Lindqvist · 27 Aug 2019
Uppdaterad IDAG 8:49
John Lundvik vann Melodifestivalen 2019 med låten ”Too late for love”.

Foto: Karin Törnblom/TT


Fem av dem har tidigare stått värd – en av dem är debutant. Under tisdagen presenterade SVT i vilka städer Melodifestivalen kommer att hållas nästa år.

klar

Artikellänk är kopierad

Från Luleå i norr till Malmö i söder.

Sex städer får nästa år besök av Melodifestivalen. Utöver sedvanliga Stockholm, Göteborg och Malmö kan även Luleå och Linköping stoltsera som officiella ”mellostäder”. De har båda arrangerat evenemanget vid flera tillfällen tidigare, till skillnad från den sjätte staden som faktiskt är en nykomling i sammanhanget – Eskilstuna.

LÄS MER
Chris Kläfford gör succé i USA – så gick det för de andra vinnarna av ”Idol”

– Det blir kära återseenden när vi återkommer till Luleå och Linköping. Vi är också extra glada över att vi efter så många år på turné hittar nya städer som tar emot oss med öppna armar, så som Eskilstuna i år, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen.

Eskilstuna kommer att arrangera Andra chansen, något som nya städer ofta får göra, den 29 februari i Stiga Sports Arena.

Arrangerar Melodifestivalen var tredje år

I sedvanlig ordning hålls finalen av Melodifestivalen i Friends Arena, Stockholm, samtidigt som Göteborg får arrangera deltävling nummer två och Malmö deltävling nummer fyra.

LÄS MER
Fem snackisar från finalen i Melodifestivalen

Efter de tre storstäderna är Linköping den stad som oftast tilldelas värdskapet för Melodifestivalen. Sedan 2005 har man fått anordna en deltävling var tredje år, och 2020 blir den sjätte gången i ordningen. Luleå har i sin tur stått värd vid två tillfällen tidigare: 2003 och 2010.

Programledarna och artisterna som ska sätta färg på nästa års festival presenteras i vanlig ordning senare under hösten.

pil
Hit kommer Melodifestivalen 2020

Deltävling 1

SAAB Arena, Linköping

1 februari

Deltävling 2

Scandinavium, Göteborg

8 februari

Deltävling 3

COOP Norrbotten Arena, Luleå

15 februari

Deltävling 4

Malmö Arena, Malmö

22 februari

Andra chansen

Stiga Sports Arena, Eskilstuna

29 februari

Final

Friends Arena, Stockholm

7 mars

Källa: SVT

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro