ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Beskedet: De medverkar i nya säsongen av "Mästarnas mästare"

Natalie Demirian · 29 Aug 2018
Uppdaterad 29 Aug 2018
Carolina Klüft och Henrik Larsson.

Carolina Klüft och Henrik Larsson. Foto: IBL


Det är snart dags för den elfte säsongen av SVT:s långkörare "Mästarnas mästare". Nu står det klart att bland andra Carolina Klüft, Henrik Larsson och Mikaela Laurén kommer att delta i den nya säsongen.

klar

Artikellänk är kopierad

Kjell Isaksson, Carolina Klüft, Henrik ”Henke” Larsson, Mikaela Laurén, Kim Martin, Staffan Olsson, Annelie Pompe, Tommy Salo, Marita Skogum och Anders Södergren är de tio deltagarna som är klara för ”Mästarnas mästare” 2019, skriver SVT i ett pressmeddelande.

I programmet tävlar svenska idrottsstjärnor som tagit medaljer inom sina sporter och som har avslutat sina karriärer som aktiva idrottare.

– Som alltid tycker vi att det är viktigt att ha en stor spridning på deltagarnas ålder, idrott och bakgrund. Och det tycker jag att vi verkligen har lyckats med i år. Speciellt glad är jag över att vi får med oss den äldste deltagaren i ”Mästarnas mästares” historia: Kjell Isaksson, i den nu heta friidrottsgrenen stavhopp, säger Anders Wistbacka, projektledare för programmet.

Den kommande säsongen får premiär under 2019 och spelas in i Grekland. Micke Leijnegard fortsätter som programledare.

pil
Här är alla deltagare

Grupp 1:

Kjell Isaksson, stavhoppare. Isaksson hade världsrekord i stav utomhus en period under 1972 och världsrekordet inomhus i tre omgångar 1970–1972. Har bland annat tio SM-guld.

Carolina Klüft, friidrottare. Hon innehar än i dag Europarekordet i sjukamp och juniorvärldsrekordet i sjukamp. Blev vid 22 års ålder den yngsta friidrottaren hittills som erövrat samtliga fem internationella guldmedaljer: olympisk, världsmästerskap (inom- och utomhus) samt regional (Europamästerskap, inom- och utomhus).

Mikaela Lauren, boxare. Var förut simmare, men la ner 2004. Efter avtjänad fängelsedom år 2009 gjorde hon debut inom proffsboxning. Hon har haft WBC-titeln i superweltervikt, UBF-titeln samt även varit mästare i organisationerna UBO och WIBA.

Tommy Salo, ishockeyspelare.  Salo gjorde den avgörande straffräddning i finalen mot Kanada i OS 1994, vilket ledde till Sveriges första OS-guld. Har bland annat spelat i NHL och som förstamålvakt i i Tre Kronor. Är en av fyra svenska målvakter som vunnit både OS och VM.

Marita Skogum, orienterare. Har vunnit sex VM-guld och åtta SM-guld. Har varit förbundskapten för både det svenska damseniorlandslaget och herrseniorlandslaget.

Grupp 2:

Henrik ”Henke” Larsson, fotbollsspelare. Spelade totalt 106 landskamper och har vunnit ligatitlar med Celtic, Barcelona och Manchester United, samt en Champions League-titel med Barcelona.

Kim Martin, ishockeyspelare. Spelade 244 landskamper med Damkronorna och har vunnit två VM-brons, ett OS-brons och ett OS-silver. Vid två tillfällen har hon belönats med Eurosports SportStar Award, som årets bästa kvinnliga hockeyspelare i världen.

Staffan Olsson, handbollsspelare. Han har som spelare bland annat vunnit två VM-guld, fyra EM-guld, tre OS-silver, ett VM-silver, två VM-brons, fyra tyska Bundesliga-guld. Har också varit förbundskapten för Sveriges herrlandslag.

Annelie Pompe, fridykare. Har vunnit en individuell silvermedalj och ett lagsilver i AIDA VM i fridyk. Slog hon världsrekordet 2010 i fridykning med variabla vikter. Hösten 2014 slog hon två svenska rekord i fridykning.

Anders Södergren, längdskidåkare. Har bland annat två andraplatser i VM. Han har också vunnit tre världskupplopp. Under OS 2010 tog han sitt första OS-guld.

Källa: SVT

pil
Tidigare vinnare i ”Mästarnas mästare”:

2009: Per Elofsson2010: Armand Krajnc2011: Ingemar Stenmark2012: Jörgen Jönsson2013: Magdalena Forsberg2014: Thomas Ravelli2015: Danijela Rundqvist2016: Peter Forsberg2017: Martin Lidberg2018: Bollaget, med Kennet Andersson, Jesper Blomqvist och Magnus Wislander.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro