ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Beskedet: Leif GW Persson går till TV4

Gustaf Larsson · 14 Mar 2018
Uppdaterad 14 Mar 2018

Foto: IBL


I går visades det sista programmet av "Veckans brott" i SVT. Nu är det klart att Leif GW Persson går till konkurrenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif GW Persson slutade med SVT:s ”Veckans Brott” efter tisdagens avsnitt. I dag avslöjar han att han går till TV4 för att spela in ett nytt krimprogram.

”Häromdagen fyllde jag 73 år. Då slog det mig plötsligt att jag borde börja planera för min framtid. Jag kom då fram till att framtiden finns på TV4. Min förhoppning är att kunna göra riktigt bra tv”, säger han i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har Leif GW Persson sänt ”GW:s mord” i kanalen, vilket han kommer att fortsätta med. Men nu väntar ett nytt program med en annan vinkel.

TV4:s kanalchef Fredrik Arefalk kommenterar det nya programmet.

”Det nya programmet kommer att lägga stort fokus på aktuella brott. Titel är inte fullt ut spikad än. Det skiljer sig här från ‘GW:s mord’ som har ett annat tempo där Leif går igenom mordgåtor”, säger han.

Kriminologen kommer även att synas regelbundet i ”Nyhetsmorgon”.

”Jag tror att det är kombinationen av hans djupa kunskaper, totalt oförställda person och hans stora hjärta. I Nyhetsmorgon finns också utrymme för honom att ibland göra personliga spaningar utanför kriminaljournalistiken”, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle på TV4.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro