ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Beskedet: NMR får hålla torgmöte under Almedalsveckan

Linus Lindgren · 30 Maj 2018
Uppdaterad 30 Maj 2018
Nordiska Motståndsrörelsen under en demonstration i Boden den första maj.

Nordiska Motståndsrörelsen under en demonstration i Boden den första maj. Foto: IBL


Den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) får närvara under Almedalsveckan. Det beslutade polisen på onsdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

I januari ansökte organisationen om att bland annat få sätta upp tält under Almedalsveckan. Polisen avslog ansökan men nu står det klart att de får närvara vid politikerveckan och att de får tala på Hamnplanens scen, skriver Aftonbladet.

– De har sökt för allmän sammankomst, från talarplatsen vid Hamnplan i Visby, den 5–7 juli. Det är det tillståndet de får, säger Björn Knutsson vid rättsavdelningen på Polismyndigheten i Stockholm, till tidningen.

Förra året hade NMR ett eget tält under Almedalsveckan, något de inte kommer få ha i år. Region Gotland beslutade i mars att inte upplåta mark till Nordiska Motståndsrörelsen under sommarens politikervecka.

Kontroversen kring Nordiska motståndsrörelsen medverkan under förra året var stor. Bland annat kallade de Gustav Fridolin och Isabella Lövin för “folkmördare” och en person i organisationen greps för våldsamt motstånd.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro