ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Beskedet: Vänsterpartiet ska inte driva EU-utträde i valet

Natalie Demirian · 17 Feb 2019
Uppdaterad 12 Mar 2019
Jonas Sjöstedt.

Jonas Sjöstedt. Foto: TT/Aftonbladet


Vänsterpartiet kommer inte att driva kravet om att Sverige ska lämna EU i valet till EU-parlamentet. Det stod klart att partistyrelsens förslag vunnit efter en intensiv debatt på partiets EU-valkonferens.

klar

Artikellänk är kopierad

Vänsterpartiets grundläggande kritik av EU kvarstår men det är inte aktuellt att driva frågan om EU-utträde nu, skriver partiet i ett pressmeddelande.

”Valet till EU-parlamentet handlar inte om Sveriges EU-medlemskap, det handlar om vilken sorts EU-samarbete som ska finnas. Högerextremistiska partier som vill inskränka demokratin och klimathotet behöver mötas av en stark europeisk vänster som Vänsterpartiet är en del av”, säger partiledaren Jonas Sjöstedt.

Det var med röstsiffrorna 41 mot 30 som förslaget vann. Motförslaget var att det skulle framgå i valplattformen att Vänsterpartiet fortfarande tycker att Sverige ska lämna EU, skriver TT.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro