ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Beslut i natt: Här är nya staterna där marijuana legaliseras 

Emma Björkman · 5 Nov 2014
Uppdaterad 6 Nov 2014

Foto: Alamy / All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

Nu blir det fritt fram att röka marijuana i Washington D.C., Oregon och Alaska. En majoritet av väljarna har röstat för en legalisering av drogen. På tisdagen röstade 64 procent av väljarna i Washington D.C. igenom en legalisering av marijuana mot 29 procent som röstade emot. Enligt CNN:s prognos beräknas väljarna även rösta igenom en legalisering av marijuana i Oregon och Alaska . I Oregon kommer lagen att skapa ett kommersiellt regelverk för produktion, distribution och försäljning av marijuana för personer över 21 år . ​L agförslaget i Alaska ser liknande ut – där vill man  beskatta och reglera produktionen, försäljningen och användningen av marijuana, vilket skulle göra drogen laglig att använda för personer över 21 år I Washington D.C. fick väljarna rösta om det ska bli lagligt för personer över 21 år att inneha små mängder av narkotikan för privat bruk samt om privatpersoner ska få odla upp till sex marijuanaplantor hemma. Lagen kommer även göra det möjligt för en person att ge 28 gram marijuana till en annan person, men inte att sälja drogen. – Det kommer att bli mycket svårare för nationella politiker att fortsätta ignorera den växande majoriteten av väljare som vill att förbudet ska upphöra, säger Tom  Angell , styrelseordförande i Marijuana Majority till CNN .

Men alla väljare är inte lika positivt inställda till marijuana – i delstaten Florida gick inte omröstningen för att legalisera medicinsk marijuana igenom, enligt CNN:s prognos.

Tidigare har folkomröstningar i delstaterna Washington och Colorado gjort drogen laglig.

►LÄS MER: Här är brandvarnaren som känner skillnad på tobak och cannabis

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro