ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Beslut om nattklubbarnas öppettider kan rivas upp

Moa Kärnstrand · 5 Nov 2012
Uppdaterad 5 Nov 2012
Beslut om nattklubbarnas öppettider kan rivas upp.

Beslut om nattklubbarnas öppettider kan rivas upp. Foto: Metro 11 maj 2012.


Beslutet som skulle kunna riva upp den nya 3-stängningen av krogen väntas nu inom några veckor. Det är en krögare som överklagat hur själva klubbandet av beslutet gått till. Om rätten bedömer så, kan beslutet förklaras ogiltigt.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i maj som förslaget om stängning av alla Göteborgskrogar klockan 3 på fredagar, genom en taktikröstning, röstades igenom i kommunfullmäktige.  

Magnus Albrektsson, krögaren som då var skarpt kritisk till hur själva röstningen gått till, begärde lagprövning av beslutet samt att det upphävs. 

Det innebär att förvaltningsrätten ska ta ställning till om beslutet fattats på rätt sätt. Göteborgs stad har fått lov att svara och det har skickats en rad yttranden fram och tillbaka.

– Det har begärts väldigt mycket anstånd, både från Göteborgs stad och Albrektssons ombud, det är därför det har dragit ut på tiden, säger Charlotta Allerdahl, föredragande jurist.

Men nu är rätten alltså i sluttampen av sitt arbete och i mitten av november väntas man ta upp fallet med domare och ledamöter i rätten. Därefter kommer ett beslut.  Om rätten bedömer att beslutet fattats på fel sätt – ja, då annulleras det, alltså förklaras ogiltigt.

– Vi kan bara upphäva beslutet, vi kan inte sätta något annat beslut i dess ställe, säger Charlotta Allerdahl.

Det är ju inte taktikröstningen som prövas, betonar Magnus Albrektsson, som driver Park Lane.

– Så får man ju göra även om jag kan tycka att det är högst olämpligt i en demokrati när det finns beslut som har majoritet.

Han uppger att hans överklagande har stöd av representanter för de andra 5-krogarna.

– Vi vill pröva hur ordföranden i fullmäktige lade upp röstningen. Det är högst märkligt att man inte ställer det största och näst största förslaget mot varandra.

Albrektsson menar att frågan om öppettiderna är långt ifrån överspelad och att krögarna inte tänker ge sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro