ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Besökarsuccé bäddar för en ny temapark

Andreas Jelvefors · 2 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Titta, en Zlatanräka! Namnet kommer av att räkan har blå ”strumpor” på sina spröt, MFF:s klubbfärg alltså.

Titta, en Zlatanräka! Namnet kommer av att räkan har blå ”strumpor” på sina spröt, MFF:s klubbfärg alltså. Foto: Kinga Lezanska


klar

Artikellänk är kopierad

Barn lär sig att utforska havet på handikappbadet.
Barn lär sig att utforska havet på handikappbadet.

Trots begränsad marknadsföring har nu över 40 000 personer under det senaste året besökt det temporära upplevelsecentret, på temat vatten, på handikappbadet på Ribersborg i Malmö. – I samarbete med handikappbadet har det här blivit en riktig succé. Vår förhoppning är nu att det görs en satsning på en permanent temapark som är öppen året runt, säger Peder Hansson, miljöpedagog och en av tre projektanställda.

TIPSRUNDA UNDER VATTNET För att på nära håll få en bättre förståelse för vattenlivet i Öresund erbjuds unga som gamla tipsrunda under vatten samt lån av snorkelutrustning, sjöstövlar och håv. Personalen visar hur utrustningen ska användas och hur man med ett enda håvtag kan få en snabb överblick över det rika livet i Öresund. – För närvarande är vattnet i Öresund mycket friskt. Våra besökare hittar bland annat plattfisk, ål, räkor, tångsnälla och horngäddeyngel, säger Peder Hansson. Och att projektet drivs på handikappbadet har gjort att många funktionshindrade fått möjlighet att på ett enkelt sätt pröva på snorkling med våtdräkt i sällskap med skolklasser och andra som är nyfikna på vattencentret.

"TRÄFFPUNKT" – Alla är lika i vattnet. Och vi ser nu att handikappbadet har blivit en träffpunkt för alla typer av människor. Det finns anledning för vem som helst att ta sig hit, och det har vi märkt markant på besökssiffrorna. Här kan vara uppemot 800 personer på en dag, säger Ann Christin Magnusson, platschef på handikappbadet. I månadsskiftet september/oktober ska en första utredning lämnas till kommunen med en redogörelse för möjligheterna att anlägga en permanent temapark vid handikappbadet.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Jelvefors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro