ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Beställde brittisk hämtmat till VM i Brasilien – för 48 000 kronor

Mathias Gerdfeldter · 26 Jun 2014
Uppdaterad 26 Jun 2014

En indisk restaurang i Storbritannien fick i förra veckan sin förmodligen märkligaste beställning någonsin – tolv rätter som skulle avnjutas i Brasilien.

klar

Artikellänk är kopierad

Ris och curry-rätter är Mustafa Azims kollegors favorit.
Ris och curry-rätter är Mustafa Azims kollegors favorit.Foto: TT

Mohammed Wahid äger den indsika restaurangen Chilcha i sydengelska Worthing, och har en till synes mycket nöjd kund i Mustafa Azim. Azim arbetar på ett företag som bärgar flygplansvrak, och är för tillfället i Brasilien där han tillsammans med ett dussin kollegor passar på att avnjuta fotbolls-VM.

Precis som alla andra måste ju ett lag flygplansbärgare också äta – men i Brasilien hade de svårt att hitta sin favoritmat: indiska rätter med ris, fisk och curry. Mustafa Aziz dock därför saken i egna händer, och beslutade att beställa take away – hela vägen från Worthing.

– Jag trodde att han skojade. Jag kunde inte tro det. Hur kan det här faktiskt hända?, berättar Mohammed Wahid för Worthing Herald att han tänkte när han fick den ovanliga beställningen.

För en summa på totalt 4 200 brittiska pund, strax över 48 000 svenska kronor, ska Mustafa Azim personligen flyga till England, hämta och betala för maten, ta flyget tillbaka till Brasilien och sedan leverera maten till sina hungriga kollegor.

Som ordspråket går: Smakar det så kostar det, men blir då slutet gott, allting gott? Kanske ändå inte helt och hållet, om du frågar Mustafa Azim.

– Det hade varit skoj om det blev en festmåltid för att fira Englands avancemang. Jag är helt klart besviken, jag hade hoppats att få se England spela åtminstone en match, säger Azim.

England är som bekant utslaget ur fotbolls-VM redan efter gruppspelsomgången.

klar

Artikellänk är kopierad

Mathias Gerdfeldter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro