ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bestäm dig för att sluta vela

Kristian Borglund · 20 Okt 2011
Uppdaterad 20 Okt 2011
Pelle Tornell som har skrivit boken ”Bestäm dig” menar att velighet kan slå undan dina möjligheter att komma vidare i karriären.

Pelle Tornell som har skrivit boken ”Bestäm dig” menar att velighet kan slå undan dina möjligheter att komma vidare i karriären.


Velar du ofta på jobbet? Här får du hjälp att bryta mönstret.

klar

Artikellänk är kopierad

– Velighet är oförmågan att gå till handling eftersom man ändrar sig hela tiden. Ena dagen tycker man si och andra dag så – trots att ingenting har förändrats i sak däremellan, säger Pelle Tornell, författare till boken ”Bestäm dig”, och föreläsare inom beslutsfattande. Velighet kan slå undan dina möjligheter att komma vidare i karriären. Kanske dröjer du dig kvar i flera månader extra på en arbetsplats du egentligen vill lämna, eller flera år i värsta fall. Eller så blir du inte klar med det du bestämmer dig för, eftersom du börjar vela längs vägen. – Ibland kan veligheten ha att göra med personligheten. Vissa strävar efter det bästa: bästa möjliga jobb, bästa möjliga partner, bästa möjliga resultat och så vidare. Andra lever efter principen ”tillräckligt bra” och då blir det oftast lättare att fatta beslut. En annan anledning till att man tycker att det är svårt att fatta beslut är att man tar in för mycket information och utvärderar för många alternativ. – Då hamnar man lätt i en rundgång. Beslut är ofta komplexa redan som de är, med många variabler som spelar in. När vi tänker och analyserar, och fyller på med ännu mer information, blir det ännu svårare att bestämma sig. Det gäller att prioritera den information som verkligen betyder något för mitt beslut.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro