ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Betalade dubbel lön – till sig själv

Daniel Olsson · 22 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Medan arbetskamraterna slet med att sanera den lilla friskolans ekonomi betalade denekonomiansvarige ut 1,5 miljoner extra i lön och övertid till sig själv.Kvinnans höga extrainkomster gjorde att hon häromåret blev upptagen på kvällstidningarnas listor över de rikaste medborgarna i stadsdelen där hon bor.Själv anser hon inte att hon gjort något fel.- Tvärtom har jag fått mindre än vad jag borde fått, säger den 42-åriga kvinnan som igår åtalades vid Göteborgs tingsrätt för grov förskingring alternativt grov trolöshet mot huvudman.

Hon anklagas också för att ha betalt ut extra löner och friskvårdspengar till sin dotter som en tid arbetade som timanställd på skolan. Eftersom kvinnan betalt skatter och arbetsgivaravgifter för sina extraersättningar har skolans sammanlagda kostnader blivit nästan två miljoner kronor under fem års tid.- Vi har levt under så små förhållanden så det är knappt någon som har fått ut övertid över huvudtaget, berättar en av kvinnans arbetskamrater för polisen.

När förhörsledaren frågar kvinnan hur det kan komma sig att hon ett år betalade ut 318000 kronor i lön till sig själv, men hela 406000 kronor i övertidsersättning svarar hon:- Ja, det är den arbetsbelastning som de har lagt på mig. Enligt skolans kassör är skolans årliga omsättning på 13-14 miljoner kronor, men enligt rektorn ska det inte vara någon fara för skolans framtid.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro