ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Betalade ingen hyra på tio år – efter kommunens miss

Filip Joelsson · 12 Apr 2018
Uppdaterad 12 Apr 2018
En privatperson har bott i en lägenhet i Lund utan att betala någon hyra till sin värd – på tio år. Huset på bilden har inget med artikeln att göra.

En privatperson har bott i en lägenhet i Lund utan att betala någon hyra till sin värd – på tio år. Huset på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Pixabay


En hyresgäst i Lund fick inga hyresavier på 10 år, men sa inget till sin värd. Nu riskerar personen att bli återsbetalningsskyldig och vräkt, skriver Hem & Hyra.

klar

Artikellänk är kopierad

En privatperson har bott i en lägenhet i Lund utan att betala någon hyra till sin värd – på tio år. Nu tas det ovanliga ärendet upp i Malmös Hyresnämnd, skriver Hem & Hyra.

Lägenheten ägs av tekniska förvaltningen i Lunds kommun, som köpte fastigheten för över tio år sedan eftersom det fanns exploateringsplaner på marken.

I väntan på ett beslut från kommunen om exploatering har en lägenhet i huset hyrts ut, men under årens lopp har hyresgästen glömts bort av kommunen, som normalt inte hyr ut lägenheter till privatpersoner.

– Den främsta anledningen är att det har bytts mycket personal här hos oss. Och det har liksom halkat ut listorna, säger Anita Wallin, exploateringschef i Lunds kommun, till Hem & Hyra.

Trots att kommunen glömt att skicka ut hyresavier riskerar hyresgästen nu att bli återbetalningsskyldig.

– Även om kommunen inte fakturerat hyran så har hyresgästen en skyldighet att veta om att denne ska betala hyra och se till att hyran blir betald, säger kommunjuristen Gunnar Jönsson till Hem & Hyra.

Hyresgästen ska, efter att gratisboendet uppdagats, ha varit välvilligt inställd till att göra rätt för sig och betala hyrorna retroaktivt. Men de uteblivna hyrorna ska vara skäl nog att säga upp kontraktet, uppger Gunnar Jönsson till Hem & Hyra.

Oavsett utgången av ärendet i Hyresnämnden kommer hyresgästen inte kunna bo kvar. Nu finns det nämligen, återigen, planer på att exploatera området.

– Vi kommer att behöva säga upp honom eftersom det ska byggas bostäder där, säger Anita Wallin.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro