ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Betalt per samtal nytt vapen i mobilpriskrig

Stockholm TT · 7 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

-Vi tror att folk vill ha kontroll över sina mobilutgifter och försöker hitta enkla och begripliga sätt att ta betalt, säger Niclas Palmstierna, Tele2:s nordiska marknadschef till TT. Betalt per samtal gäller vid alla inrikessamtal till mobil- och fasta telefoner oavsett operatör och hur länge samtalet pågår. Tele2 erbjuder därmed ett abonnemang som skrotar tiden som beräkningsgrund för samtalskostnaden.

Men det finns en hake. Det nya abonnemanget kostar 169 kronor i månaden och det går inte som hos några konkurrenter att ringa för abonnemangsavgiften. Billigt i Finland Sedan drygt ett år råder ett febrilt priskrig på den svenska mobilmarknaden. Från att ha varit ett av Europas dyraste länder att ringa i har Sverige några av de lägsta samtalspriserna i Europa.

De absolut lägsta avgifterna finns i Finland, där priserna enligt kommunikationsdepartement föll med 20 procent under förra året.

De sjunkande minutpriserna slår mot bolagens resultat och marginaler. Det har inte minst Telia Sonera fått känna av och tvingats till drastiska personalminskningar i Finland för att kunna hänga med i prisdumpningen. Fler priskrig Räknat per abonnemang är den svenska mobilmarknaden sedan länge intecknad. Det finns fler abonnemang än invånare och varje år tillkommer bara drygt 100 000 nya uppväxande kunder. Det gäller i stället att ta kunder från varandra.

På Tele2 räknar Niclas Palmstierna med att priskonkurrensen kommer att skärpas ytterligare. -Det är den bedömning vi gör säger han. Till exempel har Telenor, tidigare Vodafone, utan att avslöja några detaljer utlovat nya tjänster under hösten. Knappast en vecka går utan att någon av operatörerna lanserar nyheter med en gemensam nämnare - det blir billigare att använda mobilen oavsett om det gäller att prata eller surfa.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro