ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Betyg: Så bra är låtarna i Melodifestivalens tredje deltävling

Natalie Demirian · 17 Feb 2018
Uppdaterad 17 Feb 2018
Startfältet i Malmö.

Startfältet i Malmö. Foto: Siri Amram


Det är dags för Melodifestivalens tredje deltävling. Startfältet i Malmö bjuder på latinpop, klassisk schlager och en hel del annat. Metros nöjesredaktör Natalie Demirian betygsätter bidragen.

klar

Artikellänk är kopierad

”A bitter lullaby”

Artist: Martin Almgren

Betyg: 3/5

Martin har en riktigt bra och mäktig röst, men det visste vi ju redan när han vann ”Idol” 2015. Han uppträder med en pop-country-låt som har en trallvänlig ”na na na”-melodi, men han har inte direkt världens roligaste show på scenen. Jag gissar på andra chansen.

”Stark”

Artist: Barbi Escobar

Betyg: 2/5

Under genrepet bröt Barbi Escobar ihop i gråt på scenen. Det är fint att hon hyllar sin bortgångne pappa på scenen, men jag har väldigt svårt att se att det här bidraget tar sig vidare. Det flyger varken i arenan eller i rutan och känns lite ”för svårt”.

”Cuba libre”

Artist: Moncho

Betyg: 2/5

”Ta en cuba libre, cuba libre dansa, dansa som aldrig förr”. Det är svårt att inte få den här färgstarka, glada, men också totalt meningslösa sommarlåten på hjärnan. Kan finnas en andra chansen-möjlighet, men blir heller inte förvånad om Moncho åker ut.

”Party voice”

Artist: Jessica Andersson

Betyg: 3/5

Det här är verkligen en dröm för alla schlagerfans därute. Jessica levererar en klassisk Eurovision-låt med fart och fläkt, men i en uppdaterad version. Hon kan mycket väl knipa en biljett direkt till finalen, och det vore absolut välförtjänt.

”Min dröm”

Artist: Kalle Moraeus & Orsa Spelmän

Betyg: 2/5

Kalle bjuder på folkmusik och ett tråkigt scenspråk. Det här är inte alls min grej, men jag tror samtidigt, lite fördomsfullt kanske, att det här kan vara något för den äldre publiken. Oavsett vad så tror jag inte att det räcker för att ta sig vidare.

”Cry”

Artist: Dotter

Betyg: 4/5

Dotter är artisten med lägst odds inför delfinalen. Debutanten är ensam på scenen, utstrålar självförtroende och har en riktigt snygg refräng. Det här är ett supermodernt nummer. Jag tror att en av finalplatserna står mellan henne och Jessica Andersson.

”Everyday”

Artist: Méndez

Betyg: 4/5

Jag älskar det här, men å andra sidan är jag ju också en sucker för latinpop. Méndez bjuder en maffig och färgstark scenshow, men under genrepet lät tyvärr sången alldeles för falsk. Men får Méndez ordning på rösten är jag övertygad om att han tar sig till final.

Se Méndez och Jessica Andersson mötas i Metros Melloduell:

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro