ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Beväpnad man gripen på S:t Görans akutmottagning

Aron Andersson · 15 Mar 2012
Uppdaterad 15 Mar 2012

Foto: Maja Suslin/Scanpix


Polisen har gripit en beväpnad man på en akutmottagning i Stockholm. Mannen hade agerat aggressivt och haft sönder en ruta.

klar

Artikellänk är kopierad

Akutmottagningen på S:t Görans sjukhus i Stockholm larmade polisen vid tiotiden på morgonen. En man hade då börjat uppträda aggressivt och gått loss på inredningen och bland annat haft sönder en ruta. – När polisen kom till platsen lyckades de få kontroll på mannen. När de visiterade honom upptäckte de att han hade skjutvapen på sig, säger Ulf Lindgren vid Stockholmspolisen.

Det är fortfarande oklart om vapnet fungerar eller om det rör sig om en attrapp, något som polisens tekniker nu ska avgöra. – Det har inte avlossats några skott, varken från mannen eller polisen, säger Ulf Lindgren.

Mannen hade själv kommit till sjukhuset på morgonen. Han agerade då lugnt och hade en kniv med sig som personalen tog hand om. Men efter ett tag blev mannen hotfull och började gå loss på inredningen. Ingen annan på platsen blev fysisk skadad, enligt polisens uppgifter. – I det här fallet har personen uppenbarligen sökt sig själv till sjukhuset. Är man i behov av vård blir man inte inlåst i en cell hos polisen, utan hamnar på en sjukvårdsinrättning där man är säker på att man kan kontrollera personer, säger Ulf Lindgren.

Polisen ska nu utreda händelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro