ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Beväpnad och blodig våldsman på flykt ger upp inför kameran – då vänder allt

Emma Björkman · 7 Nov 2014
Uppdaterad 7 Nov 2014

Foto: Youtube.com


klar

Artikellänk är kopierad

Vi vet att ni är trötta på att höra om historier där "du kan aldrig tro vad som händer sen", men i det här fallet är det helt sant. En kameraman hamnade mitt i nyheternas centrum när han mötte en våldsman på motorcykel som erkände att han skjutit en kvinna. Därefter hände något helt oväntat. Peter Steer, kameraman på australiska 7 News, var på väg till en skottlossning i Noosa Heads i Queensland i Australien, där en kvinna hade förts till sjukhus med skador i nacken och huvudet. På vägen dit vinkades han över till sidan av vägen av en man på en motorcykel. Kameramannen trodde att det var något fel på hans bil men mannen på motorcykeln gick fram till honom sa: "Jag har en nyhet till dig", skriver 7 News. – Jag svarade "Kompis, du måste skynda dig för jag är på väg till en skottlossning" och han svarade "Kompis, jag är skytten", säger Peter Steer.  Mc-knutten var blodig och gav kameramannen sin pistol, som han sa var en replika. Kameramannen la pistolen i framsätet på sin bil och ringde polisen.

– Vi pratade. Han ville berätta sin historia framför kameran. Han verkade känslosam och upprörd över vad som hänt, berättar Peter Steer. Men medan de väntade på att polisen skulle komma till platsen hann våldsmannen ändra sig. Plötsligt var han inte villig att lämna över sig till polisen utan satte sig i kameramannens bil, riktade sin pistol mot honom och körde ifrån platsen. Flykten tog stopp när våldsmannen kraschade bilen in i en bensintank vid en bensinstation.  När polisen kom till platsen försökte han fly till fots men greps efter en kort stund.  Mannen är nu åtalad för mordförsök, väpnat rån, olaga vapeninnehav, vårdslöshet i trafiken och två fall av skadegörelse. 

Se det osannolika nyhetsinslaget som tog en oväntad vändning

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro