ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bevis saknas för att fälla chef för blufföretag

Evelina Olsson · 17 Jan 2013
Uppdaterad 17 Jan 2013
Bevis saknas för att fälla chef  för blufföretag

Bevis saknas för att fälla chef för blufföretag Foto: Scanpix


Mannen ansågs vara hjärnan bakom blufföretaget Svensk Företagslansering. Men Helsingborgs tingsrätt tycker inte att bevisningen är tillräcklig för att fastslå att 37-åring-en var den faktiske chefen och den som låg bakom de systematiska bedrägerierna mot småföretagare.

klar

Artikellänk är kopierad

– Hela upplägget kring den här typen av företag handlar om att de synliga företrädarna inte är de verkliga utan bara målvakter. Min hypotes är att N N var en av huvudmännen, men rätten delade inte min bedömning, säger kammaråklagare Tord Josefson.

Mannen själv hävdar att han bara arbetade som konsult för företaget, trots att han gick in med aktiekapital och var med i företaget från första början till slut. I domen framgår det även att mannens hustru ansvarade för rekryteringen av personal och att han själv pekades ut av flera anställda som ”chefen”.

Men då 37-åringens namn inte figurerar på några officiella handlingar går det inte att bevisa att han var huvudman för bolaget.

Åklagaren kommer nu att ta ställning till om domen ska överklagas till hovrätten.

Under våren dömdes 37-åringens kompanjon till ett och ett halvt års fängelse för sin inblandning i blufföretaget som polisanmälts av drygt 450 småföretagare för osanna fakturor.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro