ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bevisat: Män är det svagare könet

Annika Persson · 29 Sep 2011
Uppdaterad 29 Sep 2011
Caroline Viktorsson, 21, menar att män ofta överdriver och tar i mer när de ska berätta hur sjuka de är. Douglas Norsberg, över 30, håller inte riktigt med. – Däremot kanske yngre killar tar lättare på det hela och sjukskriver sig utan att det egentligen behövs, säger han.  

Caroline Viktorsson, 21, menar att män ofta överdriver och tar i mer när de ska berätta hur sjuka de är. Douglas Norsberg, över 30, håller inte riktigt med. – Däremot kanske yngre killar tar lättare på det hela och sjukskriver sig utan att det egentligen behövs, säger han.   Foto: Klara Leo


En ny belgisk studie visar att män är svagare än kvinnor. I alla fall när det kommer till sjukdomar.

klar

Artikellänk är kopierad

För alla som varit i närheten av en förkyld man är det här gammal kunskap. Men nu är det även vetenskapligt bevisat. Män är det svaga könet när det kommer till sjukdomar. Kvinnor har bättre immunförsvar och inte ha lika lätt att utveckla cancer, visar ny belgisk forskning. Undersökningen visar även statistik för att kvinnor lever längre och är mer kapabla att slå ifrån sig infektioner och trauman. – Men kvinnornas starka immunförsvar brukar försvinna när de blir äldre, då blir de mer lika männen. Alla sjukdomar är inte heller kopplade till immunförsvaret. Kvinnors östrogen påverkar att de lättare drabbas av reumatiska sjukdomar, säger Karin Schenck-Gustafsson, professor inom hjärtsjukdomar och chef på Centrum för genusmedicin.  Och att det är fler män som uppsöker sjukhus för vård håller inte Karin Schenck-Gustafsson med om. – Två tredjedelar är kvinnor i väntrummet. De söker mer vård och tar mer mediciner, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Persson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro