ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bevisen: 95 000 avlyssnade samtal

Clarence Frenker · 23 Nov 2011
Uppdaterad 23 Nov 2011
Säkerheten är fortsatt stor runt säkerhetssalen i rättegången mot det så kallade Södertäljenätverket som inleddes i går.

Säkerheten är fortsatt stor runt säkerhetssalen i rättegången mot det så kallade Södertäljenätverket som inleddes i går. Foto: Pär Hugosson


I går fick de anhöriga se de misstänkta för dubbelmordet på bröderna Moussa ställas inför rätta. Det väcker naturligtvis alla de här tankarna och minnena på nytt”. 95 000 telefonavlyssningar har gjorts.

klar

Artikellänk är kopierad

Snart ett och ett halvt år har gått sedan Assyriskas stjärnspelare Eddie Moussa, 26, och hans bror, fyrabarnspappan Yaacoub, 40, avrättades på spelklubben Oasen i Ronna. Dådet beskrivs av vittnen som ett blodbad och resulterade i en av de största polisutredningarna någonsin i Sverige vad avser grov organiserad brottslighet. I går inleddes rättegången mot de 17 utpekade medlemmarna i Södertäljenätverket som åtalats för olika grader av delaktighet i gängmorden. Säkerheten var på grund av hotbilden rigorös när de tilltalade, i åldrarna 17–58 år, fördes in i den fullsatta säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt. Den 31-årige utpekade gängledaren, som var klädd i vit stickad tröja och blå jeans, placerades längst bak i salen och kunde bara se ryggarna på de övriga tilltalade när de fyra åklagarna redogjorde för hur han i flera år styrt den kriminella marknaden i Södertälje och beordrat morden. Själv stod han, precis som övriga tilltalade i målet, fast vid sin oskuld. – Min klient förnekar brott, säger hans advokat. Moussas anhöriga följde rättegången från ett angränsande rum. – Det väcker naturligtvis alla de här tankarna och minnena på nytt, men det är också något positivt. Om hela sanningen ligger i åtalet, det kan man kanske inte vara säker på, men tio personer ställs i alla fall till ansvar, säger målsägarbiträdet Claes Borgström till TT. Rättegången är planerad att pågå till april.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro