ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bhutans parlament förbjuder jobbdator

Kristoffer Rengfors · 1 Jul 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Bhutan förbjuder datorer i parlamentet. 

Bhutan förbjuder datorer i parlamentet.  Foto: Wikipedia / Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Demokratin har precis kommit till bergsriket Bhutan. Men än så länge är det förbjudet för de folkvalda politikerna att använda dator på jobbet.

Kungadömet Bhutan har precis fått en demokratisk regering. Men redan tornar hoten upp sig mot de demokratiskt valda lagstiftarna. Nu införs ett förbud mot bärbara datorer i Bhutans parlament.

Rädslan för att parlamentsledamöterna ska spela dataspel på arbetstid är helt enkelt för stor.– Ledamöterna kan bli distraherade av att spela spel eller titta på bilder, säger Nima Tshering, talesman för det Bhutanska parlamentet, till Reuters. Det lilla kungadömet i Himalaya är ett av världens mest isolerade och minst utvecklade länder. Det första officiella valet hölls först i mars 2008. Men utvecklingen hinner ikapp även små bergsriken i Himalaya, vilket innebär att ett flertal parlamentsledamöter har tröttnat på att bära runt på stora buntar av papper hela dagen och nu kräver att få använda bärbara datorer istället. Inget att göra åt hälsar det bhutanska parlamentet, enligt Reuters. Elektroniska apparater, rökning och att äta är nämligen förbjudet i parlamentshuset.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro