ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bieber-skämt fick fans att raka av sig håret

Matilda Bjerlöw · 31 Okt 2012
Uppdaterad 31 Okt 2012
När det började gå rykten om att Justin Bieber drabbats av cancer uppmanades fansen att stödja honom – genom att raka av sig håret.

När det började gå rykten om att Justin Bieber drabbats av cancer uppmanades fansen att stödja honom – genom att raka av sig håret.


Det elaka cancer-skämtet drabbade inte bara Justin Bieber – utan även, minst sagt, hans fans. Hashtagen #BaldForBieber har fått många av dem att raka av sig håret för sin idol.

klar

Artikellänk är kopierad

För en vecka sedan började det plötsligt cirkulera rykten om att tonårsidolen Justin Bieber drabbats av elakartad testikelcancer.

Det hela startade med att användare på det engelskspråkiga bildforumet 4Chan publicerade en bild på en skallig Bieber, och snart skrev både nöjes- och nyhetssajter om den tragiska nyheten. I ett falskt mail som påstods komma från Biebers onkolog bekräftades stjärnans sjukdom.

4Chan-användarna var inte sena med nästa steg i sitt elaka skämt: De skapade hashtagen #BaldForBieber, för att uppmana alla fans att stötta sin idol genom att raka av sig håret.

Och snart lade unga fans upp videor på youtube där de rakade sina huvuden. "Jag stödjer Justin, gör det du med", skrev en ung, nu skallig, tjej.

En användare som påstod sig vara Justin Bieber själv twittrade: "Several of my AWESOME supporters are shaving their heads to help me through this! I love my fans!", enligt den australiensiska sajten musicfeeds.com.au.

Så småningom dementerades ryktena och de falska twittermeddelandena plockades bort, men för många fans var skadan redan skedd.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro