ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Biff med bönsås innehöll "kycklingmaterial" och blod

TT · 27 Mar 2013
Uppdaterad 27 Mar 2013
Biff med bönsås innehöll kyckling och blod

Biff med bönsås innehöll kyckling och blod


När brittiska BBC köpte curry- och kebabrätter från sex matställen i London och lät testa innehållet blev resultatet både deprimerande och skrämmande.

klar

Artikellänk är kopierad

Rätten "Biff med svart bönsås" innehöll i stället för nötkött en hög andel "kycklingmaterial", därav blod. En hamburgare innehåll inget nötkött alls däremot frikostigt med hjärta och blod.

– Men just när vi trodde att det inte kunde bli värre så dök den där lammcurryn upp, berättar en av programmets talesmän.

Curryn innehöll visserligen kött — men inte ens laboratoriet lyckades klara ut från vilket djur — och då hade man ändå testat för lamm, gris, kyckling, nötkött, häst och get.

Brittiska tidningen Daily Mail frågar sig nu om även hundkött används i den brittiska livsmedelsindustrin, och om skandalen med hästkött i färdigrätter bara är toppen på isberget.

Men varken BBC eller Daily Mail besvarar den frågan. Tidningen hänvisar vagt till att hundkött hittats i spanskt djurfoder.

I tisdags avslöjades att en av Danmarks största producenter av kebabkött upptäckt att en polsk underleverantör blandat griskött med kebabköttet. Det har väckt stor oro och ilska bland landets muslimer, eftersom griskött enligt muslimsk tro är orent kött.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro