ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bikinimodellen delade ärliga bilder – tappade följare

Ida Gustafsson · 22 Nov 2015
Uppdaterad 22 Nov 2015

Modellen Stina Sanders slutade att dela perfekta bilder på instagram och gav i stället följarna en ärlig inblick i hennes liv. Ett tilltag som dock inte föll alla i smaken – hon tappade tusentals följare.

klar

Artikellänk är kopierad

Istället för glammiga modell- och bikinibilder visade modellen Stina Sanders den riktiga bilden av sitt liv.
Istället för glammiga modell- och bikinibilder visade modellen Stina Sanders den riktiga bilden av sitt liv.Foto: Stina Sanders

Tidigare har Metro skrivit om 17-åriga Essena ONeill som la ner instagram eftersom hon tyckte att jakten på den perfekta bilden tog över hennes liv. 

► LÄS MER: Modellen var beroende av sociala medier – nu lägger hon ner allt Modellen och modebloggaren Stina Sanders beslutade sig för att visa sina instagramföljare en ärlig bild av hennes liv under en vecka. Bilderna skiljer sig markant från hennes tidigare mer glammiga flöde av bilder där hon har bikini, är på semester och modellbilder, skriver People. 

Under försöksveckan la hon i stället upp selfies tagna ur osmickrande vinklar utan filter. 

Hon tog bilder på när hon var hos läkaren för en tarmundersökning av hennes IBS, när hon använde hårborttagningskräm i ansiktet och när hon skrev om sin ångest till en bild där hon står utanför dörren till sin psykiatriker. 

– På de flesta av dem har jag inget smink eller så är mitt hår ovårdat, och jag använde inga filter överhuvudtaget, säger hon till People. 

► LÄS MER: "Mulliga" modellen Iskra förklarar krig mot modebranschen

Reaktionerna på hennes ärlighet lät inte vänta på sig. 

– Jag trodde att jag skulle ha samma antal följare som förut, men utan att jag fick några likes. Men det blev tvärtom. Jag hade en ökning av likes, men hade en stor minskning av antalet följare. 

Hon säger att hon tappade över 3000 följare. 

– Kvinnor kommenterade för att de kunde relatera. Till exempel till bilden med hårborttagningskrämen sa en tjej att ”Jag gör samma skönhetsrutin på måndagar jag med”. Folk uppskattade att se att det faktiskt är okej att vara normal, säger Stina Sanders till People. 

Efter att medier rapporterat om det ärliga experimentet har Stina Sandersnumer över 80 000 följare. 

► LÄS MER: Nu är instagram större än Twitter

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro