ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bil började brinna under polisjakt – förare omkom

Filip Joelsson · 4 Jul 2018
Uppdaterad 4 Jul 2018
Polis under utryckning. Arkvibild.

Polis under utryckning. Arkvibild. Foto: TT


En person omkom i samband med en biljakt i Tensta i Stockholm sent på tisdagen. Föraren, som vägrade stanna på polisens tecken, kraschade in i ett träd och dog av sina skador, skriver Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Vid 20-tiden på tisdagskvällen försökte polisen få stopp på en personbil i Tensta i norra Stockholm. Men föraren vägrade stanna, och en biljakt inleddes, skriver Aftonbladet.

Enligt uppgifter till tidningen ska polisens kontroll av bilen ha handlat om ett misstänkt vapenbrott.

Bil fattade eld

Ett flertal polispatruller och en helikopter ska ha använts för att få stopp på den smitande bilisten.

Jakten slutade olyckligt med att föraren till bilen kraschade in i ett träd, uppger Aftonbladet. Bilen ska ha fattat eld i samband med kraschen, och föraren, som var ensam i bilen, omkom senare av sina skador.

Polisen är dock förtegen om händelseförloppet.

– Det enda jag kan säga utan att gå in på detaljnivå är att den bil som man var intresserad av är inblandad i en singelolycka. Utredningen kommer att ledas av en polisåklagare, och vi väntar på direktiv av den åklagaren, säger Peter Asp, Stockholmspolisens vakthavande befäl, till Aftonbladet.

Eventuellt tjänstefel utreds

Åklagarmyndigheten har inlett en förundersökning om tjänstefel i samband med kraschen, vilket alltid sker vid den här typen av händelser.

– Att inleda en förundersökning är något som görs regelmässigt i den här typen av ärenden, säger Karl Jigland på Åklagarmyndighetens presstjänst, till Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro