ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bil exploderade på gata i centrala Helsingborg

Stockholm TT · 18 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Bilen förstördes fullständigt. -Det var en förfärlig smäll. Jag hoppade rakt upp i luften, berättar snart 90-åriga Maria Cedervall för TT. Polisen har spärrat av platsen runt bilen för att kunna göra en teknisk undersökning. Helsingborgs Dagblads nätupplaga rapporterar att vittnen säger att bilen som exploderat är en Audi. -Vi vet vem som är registrerad ägare till bilen men vi har inte hunnit att kontrollera den personen ännu, sade Kenneth Andersson, inre befäl vid Helsingborgspolisen, till TT strax före kl 13. Ett daghem ligger i närheten men inga barn där ska ha kommit till skada. Däremot har hus i närområdet fått fönsterrutor krossade. Maria Cedervalls tvårumslägenhet ligger i huset intill det sprängda fordonet. Hon satt vid sitt köksbord då bilen exploderade vid tolv-tiden: -Alla fönster i det rum som vetter mot gatan gick sönder, fyra fönsterrutor. Det är tur att köket är på andra sidan, mot gården, säger hon. Enligt stabsbrandmästare Lennart Linderos jobbade ambulanspersonal med att knacka dörr i fastigheten. Personal från räddningstjänsten har besiktigat skadorna och tagit kontakt med Helsingborgshem.

Även elektriciteten slogs ut i huset.

Vittnen i närheten som kan ha sett något ska höras. Enligt Helsingborgs Dagblad har ett vittne tagits till polisen för förhör.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro