ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bil mejade ner kvinna vid konserthuset

Annika Persson · 9 Nov 2011
Uppdaterad 9 Nov 2011

Foto: Scoopshot / Läsarbild


Personbil körde på kvinna utanför Konserthuset. Visste inte om det var en bilolycka eller bomb”.

klar

Artikellänk är kopierad

Strax efter kl 12.30 avbröts lunchruschen av en otäck trafikolycka där en peronbil körde upp på trottoaren och på en gående kvinna. Olyckan inträffade vid Konserthuset, korsningen Sveavägen/Kungsgatan i centrala Stockholm. Sara Carlenfors, som jobbar 20 meter från olycklsplatsen, hörde vid lunchtid skrik och såg folk som sprang åt alla håll när hon tittade ut från butiken.

– Det var en lyktstolpe, en cykel och en kvinna under bilen. Hon såg livlös ut men jag fick höra att hon levde. Både vi som jobbade och kunderna i butiken blev chockade. Det var verkligen en obehaglig stämning, säger Sara Carlenfors till Metro.

På andra sidan gatan gick även Jessica Moia som bevittnade olyckan från nära håll.

– Plötsligt hörde jag en smäll, sedan skrik. Folk duckade och sprang åt olika håll. Jag visste inte om det var en bilolycka eller en bomb.

När hon gick närmre såg hon att en äldre man kört på en stolpe och fått med sig en kvinna under bilen.

– Mannen i bilen fortsatte att köra, troligtvis chockad, men några drog ut honom, stannade bilen och hjälpte kvinnan, säger Jessica Moia.

Polis och ambulans kallades till platsen och kvinnan fördes senare till sjukhus.

– Hon hamnade aldrig ordentligt under bilen men fick skador på sidan av kroppen, i nuläget är de inte livshotande, säger Marie Öberg, stationsbefäl på Norrmalmspolisen i Stockholm.

Enligt polisen finns det ingen missstanke om att föraren varit drogpåverkad.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Persson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro