ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bilar försvann när parkeringsplats sögs ner i underjorden

Patrick Ekstrand · 10 Jul 2014
Uppdaterad 10 Jul 2014

Foto: TT


En hel parkeringsplats försvann på onsdagen ner i ett slukhål i den kinesiska staden Chengdu. Fem bilar följde med, men en klarade sig och blev hängande på kanten.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT
Foto: TT

Marken gav vika efter ett häftigt regn, rapporterar lokala medier. Ingen kom till skada, men för ett drygt år sedan omkom fem personer när ett slukhål öppnade sig i staden Shenzen nära Hongkong.

Slukhål kan uppstå när marken ger vika i samband med häftiga regn. Ibland är de så stora att hela hus försvinner ner i underjorden, men de behöver inte vara särskilt stora – och de kan även uppstå i Sverige.

►Slukhål hittat under tvärbanan – trafiken stoppad

►Åtta Corvette försvann i slukhål under bilmuseum

I januari försvann en 1,5 år gammal pojke från en förskola i Huskvarna spårlöst. Han var borta i fyra timmar innan han hittades i ett slukhål i ett buskage inne på förskolans område.

– Vår presstalesman som stod bara 1,5 meter från hålet och tittade i buskaget såg det inte, sa då polisens pressinformatör Göran Gunnarsson till TT.

– Det var först när en kvinna gick genom buskaget och höll på att trampa ned i hålet som pojken upptäcktes.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro