ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bild från polisen – så här såg granaten i Vårby gård ut

David Peterson · 9 Jan 2018
Uppdaterad 9 Jan 2018
Troligtvis var det en sådan här granat som användes, enligt polisen.

Troligtvis var det en sådan här granat som användes, enligt polisen. Foto: Polisen/TT


I söndags avled en man i 60-årsåldern och en kvinna skadades efter att mannen plockat upp en handgranat på en gångväg i Vårby gård. Nu släpper polisen en bild på hur granaten såg ut och efterlyser tips, skriver Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen misstänkte tidigt att det var en handgranat som detonerat efter att de vid 11-tiden i söndags fått ett larm om en explosion vid tunnelbanestationen Vårby gård i Stockholm. En man i 60-årsåldern ska enligt polisen ha plockat upp granaten från marken varpå den exploderat. Mannen avled senare på sjukhus och en kvinna fick splitterskador.

Nu släpper polisen en bild på hur granaten ska ha sett ut samtidigt som de efterlyser fler vittnen, rapporterar Aftonbladet. 

– Någon har dragit säkringen och därefter kastat handgranaten. Nu vill vi gärna ta reda på när exakt den landade där, säger Lars Bröms, spaningschef vid regionala utredningsenheten i Stockholm, till tidningen.

Polisen tror att flera personer har passerat handgranaten men avfärdat den som en leksak. Nu uppmanas alla som tror att de sett granaten att höra av sig till polisen på 114 14.

Handgranaten som plockades upp i Vårby gård är av modellen M 75 och fylld med tusentals små stålkulor.

– Jag är helt säker på att den såg ut så här när offret lyfte på den, säger Lars Bröms till Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro