ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bilden som säger mer än tusen ord om världens orättvisor

Tomas Lundin · 24 Okt 2014
Uppdaterad 24 Okt 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Jose Palazon

Den här bilden säger mer än tusen ord om olikheterna i världen. Den visar afrikanska immigranter som försöker ta sig över ett högt stängsel till Melilla, som geografiskt ligger på den afrikanska kontinenten, men tillhör Spanien.

I onsdags försökte runt 200 människor ta sig över ett sex meter högt stängsel från Marocko in på en golfbana i den spanska enklaven, skriver The Guardian. 

Enligt spanska myndigheter klarade sig ett 20-tal personer över. Runt 70 personer blev kvar uppe på stängslet ovilliga att ta sig ner till någon av sidorna. Förståeligt med tanke på en video som välgörenhetsorganisationen Prodein släppt visar hur spanska gränsvakter misshandlar en av personerna som korsat gränsen med batong. 

Den spanska halvmilitära polisen Guardia Civil försvarar misshandeln med att immigranterna själva uppträtt aggressivt, skriver The Guardian.

Tusentals afrikaner försöker varje år ta sig över gränsen till de spanska enklaverna Melilla och Ceuta för att söka sig till Europa. 

Placeringen av golfbanan Club Campo de Golf har tidigare beskyllts för att vara ”förolämpande” och kritik har riktats mot att över en mliljon euro i EU-pengar som öronmärkts för att ”stärka ekonomisk och socialt samhörighet” gått till att utveckla banan.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro