ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bilderna på misstänkta kvinnans sexskelett

Gustaf Eriksson · 20 Nov 2012
Uppdaterad 20 Nov 2012

Foto: Polisen


Kvinnan misstänks ha haft ett stort antal skelettdelar i sin bostad, och använt dem i sexuellt syfte. Hon ska också ha sålt en hel ryggrad till likasinnade. I dag åtalas hon för grova brott mot griftefriden. "Lagen om griftefrid är fånig", skriver hon kvinnan på en blogg.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Polisen
Kvinnan misstänks för skelettsex: "Struntar i lagboken"
Kvinnan misstänks för skelettsex: "Struntar i lagboken"Foto: Christina Blom

Åtalet mot kvinnan, som redan väckt stor uppmärksamhet och innehåller tydliga nekrofila inslag, presenterades på presskonferens i Göteborgs tingsrätt på tisdagsförmiddagen. Göteborgsposten kunde redan på förhand avslöja innehållet i stämningsansökan.  Där skriver kammaråklagare Kristina Ehrenborg-Staffas att kvinnan i sin bostad haft minst sex kranier, en ryggrad och ett stort antal andra mänskliga skelettdelar. 

Kristina Ehrenborg-Staffas enligt Göteborgsposten på nätet.I kvinnans dator fanns också bilder på avlidna trafikoffer.  – Vi har fått fram att den misstänkta har om man milt uttrycker det varit mycket intresserade av döden, säger  Ehrenborg-Staffas under presskonferensen. "Den misstänkta har vidare i sin bostad skymfligen behandlat åtminstone delar av ovan nämnda kvarlevor genom att använda dem i samband med olika sexuella aktiviteter", skriver åklagaren i åtalet.Hemma hos kvinnan har polisen också hittat en stor mängd knivar och en cd-skiva med texter som döpts till "Min nekrofili" och "Min första upplevelse". Dessutom har fotografier från ett bårhus i Eksjö och en inpasseringskod till bårhuset.– Kanske bårhus och andra inrättningar borde vara mer observant med koder och liknande, sa kammaråklagare 

Kvinnan ska också ha sålt tre kranier och en komplett ryggrad till likasinnade i Uppsala. Enligt GP har kvinnan skrivit om sitt beteende på olika forum.

"Jag struntar fullkomligt i lagboken. Lagen om brott mot griftefriden är ändå en fånig lag. Min moral sätter gränserna för mig och jag är villig att ta straffet om något skulle hända", skriver hon enligt tidningen.

Om avvikande sexuella vanor har kvinnan skrivit: "Jag vill ha min man som han är, oavsett om han är död eller levande. Han tillåter mig finna sexuell lycka vid sidan om."

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro