ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

BILDSPEL: Så har du aldrig smakat bacon

Aron Andersson · 12 Apr 2011
Uppdaterad 12 Apr 2011

Nu kan du köpa baconglass. Amerikanska kedjan Denny's serverar efterrätten från sin "Baconalia"-meny. De är dock inte först att använda bacon på oväntat vis. Här finns några exempel.

klar

Artikellänk är kopierad

Glass med bacon 
 Hos Denny's, en restaurangkedja med klassisk diner-mat i USA, kan du nu beställa en "Maple Bacon Sundae". Efterrätten består av vaniljglass, lönnsirap och bacon. Enligt näringsinformationen innehåller en portion 810 kalorier. Resten av den baconinspirerade menyn består av en baconfrukost, pannkakor med bacon, en baconsmörgås och en bacontallrik.
Glass med bacon Hos Denny's, en restaurangkedja med klassisk diner-mat i USA, kan du nu beställa en "Maple Bacon Sundae". Efterrätten består av vaniljglass, lönnsirap och bacon. Enligt näringsinformationen innehåller en portion 810 kalorier. Resten av den baconinspirerade menyn består av en baconfrukost, pannkakor med bacon, en baconsmörgås och en bacontallrik.
Kevin Bacon i bacon 
 Konstnären Mike Lahue gjorde en staty av skådespelaren Kevin Bacon – helt i bacon.Statyn gick inte att äta då den var täckt i lack, så att baconen skulle hålla sig.
Kevin Bacon i bacon Konstnären Mike Lahue gjorde en staty av skådespelaren Kevin Bacon – helt i bacon.Statyn gick inte att äta då den var täckt i lack, så att baconen skulle hålla sig.Foto: E-bay / J & D Foods
Bacon som majonnäs 
 Från J & D's kommer Baconnaise, majonnäs med baconsmak.
Bacon som majonnäs Från J & D's kommer Baconnaise, majonnäs med baconsmak.
Doften av bacon 
 Om du är trött på traditionella dofter som jordgubb och vanilj kan du på flera håll på nätet köpa doftljus med bacondoft.
Doften av bacon Om du är trött på traditionella dofter som jordgubb och vanilj kan du på flera håll på nätet köpa doftljus med bacondoft.
Ljuset från bacon 
 På fotosajten Flickr har användaren Kris Kelley visat bilder från hur han tillverkat en lampskärm av bacon som bakats i ugn.
Ljuset från bacon På fotosajten Flickr har användaren Kris Kelley visat bilder från hur han tillverkat en lampskärm av bacon som bakats i ugn.Foto: Kris Kelley
Örhängen med bacon 
 Från Folksy kan du beställa örhängen med bacontema. Om du känner dig tveksam så kan du trösta dig med att det åtminstone inte är riktig bacon.
Örhängen med bacon Från Folksy kan du beställa örhängen med bacontema. Om du känner dig tveksam så kan du trösta dig med att det åtminstone inte är riktig bacon.
Bacon på läpparna 
 Hos nätbutiken Archie Mcphee finns ett antal produkter med baconanknytning att beställa. Till exempel ett läppcerat med baconsmak.
Bacon på läpparna Hos nätbutiken Archie Mcphee finns ett antal produkter med baconanknytning att beställa. Till exempel ett läppcerat med baconsmak.Foto: Mcphee.com
Bacondoft 
 Du kan även beställa bacon som "doftgran" att hänga längst fram i bilen.
Bacondoft Du kan även beställa bacon som "doftgran" att hänga längst fram i bilen.Foto: Mcphee.com
Bacon på händerna 
 Eller varför inte tvätta händerna med bacon? Det kan du göra med den här bacontvålen.
Bacon på händerna Eller varför inte tvätta händerna med bacon? Det kan du göra med den här bacontvålen.Foto: Mcphee.com
Bacon på tänderna 
 Och om hela du vill lukta bacon borde du kanske också borsta dina tänder med bacon. Här är bacontandkräm för ändamålet.
Bacon på tänderna Och om hela du vill lukta bacon borde du kanske också borsta dina tänder med bacon. Här är bacontandkräm för ändamålet.Foto: Mcphee.com
Bacongodis 
 En baconklubba borde du kanske äta innan du borstar tänderna med bacontandkräm.
Bacongodis En baconklubba borde du kanske äta innan du borstar tänderna med bacontandkräm.Foto: Mcphee.com
Bacon i tablettform 
 Och om tandkrämen inte duger kan du få lite fräschare andedräkt med hjälp av mintpastiller med baconsmak.
Bacon i tablettform Och om tandkrämen inte duger kan du få lite fräschare andedräkt med hjälp av mintpastiller med baconsmak.Foto: Mcphee.com
Blås bubblor av bacon 
 Du som verkligen inte kan få nog av smaken av bacon borde kanske köpa tuggummi, då kan du tugga bacon hela dagen.
Blås bubblor av bacon Du som verkligen inte kan få nog av smaken av bacon borde kanske köpa tuggummi, då kan du tugga bacon hela dagen.Foto: Mcphee.com
Bacon som brusar 
 Och du som inte orkar tugga bacon, det finns en lösning för dig med. Bacon finns även som brustablett att lösa i ett glas vatten.
Bacon som brusar Och du som inte orkar tugga bacon, det finns en lösning för dig med. Bacon finns även som brustablett att lösa i ett glas vatten.Foto: Mcphee.com
klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro