ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bildt är kung på Twitter

TT · 25 Jul 2013
Uppdaterad 25 Jul 2013

Utrikesminister Carl Bildt (M) är den ledande politiker i världen som har flest kontakter med andra världspolitiker via Twitter, enligt en undersökning som pr-byrån Burson-Marsteller gjort. Bildt tillhör också de politiker som svarar på flest tweets.

klar

Artikellänk är kopierad

Carl Bildt.
Carl Bildt.Foto: Scanpix

"Verkar överdrivet", twittrar Bildt själv angående undersökningens resultat.

Undersökningen, döpt till Twiplomacy, har gått igenom Twitterkonton hos 505 stats- och regeringschefer, utrikesministrar och deras respektive administrationer. Den visar att mer än två tredjedelar av världens ledande politiker, 77,7 procent, har ett Twitter-konto. De representerar 153 länder.

USA:s president Barack Obama (@BarackObama) är den världsledare som har flest följare på Twitter, 35 510 157 stycken. Hans konto är också det fjärde mest populära i Twittervärlden. Påven är tvåa bland världens ledare med 7 200 322 följare.

Carl Bildt har avsevärt färre följare men är en ivrig twittrare. Han följer 44 andra toppolitiker, vilket han toppar den listan med. Bildt är dessutom trea på listan över de ledande politiker som svarar på flest tweets. Han har ett speciellt konto där man kan twittra med honom. Och på sitt huvudkonto (@CarlBildt) svarar han på vartannat tweet, visar undersökningen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro