ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bildt avfärdar Persson

Stockholm TT · 22 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I det andra avsnittet av SVT:s dokumentär Ordförande Persson fortsatte Persson att uttala sig om Carl Bildt. Den här gången handlade det om hans försök att skaffa Bildt en försörjning. -Jag känner ett ansvar för honom, sade Göran Persson. Enligt Persson erbjöd s-regeringen Carl Bildt flera olika jobb, bland annat som chef för Luftfartsverket, men även olika ambassadörsposter samt att föreslå Bildt som vice ordförande i Europeiska investeringsbanken.

Carl Bildt bekräftar det senare men förnekar i övrigt Perssons påståenden. Han har inte erbjudits olika jobb. -Så är det inte, men det är inget jag beklagar. Duger man inte att försörja sig själv, är det väl skräp, sade Carl Bildt vid en pressträff i riksdagen på onsdagen. Han är förvånad över Göran Perssons intresse för hans person. -Jag har upptagit lite större plats i hans liv än vad jag föreställt mig, sade Bildt, som i övrigt inte ville kommentera varför Persson uttalat sig som han gjort. Han har inga synpunkter på att SVT ägnar timmar åt Perssons tid som statsminister. Däremot kritiserade Bildt tidigare reportern Erik Fichtelius dubbla roller, när denne samtidigt som intervjuerna gjordes med Persson var politisk kommentator i Aktuellt och ledde valdebatten 2002 i SVT.

Det andra avsnittet av dokumentären sågs av ungefär lika många människor som det första, 1 275 000 personer.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro