ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bildt kritiserar rysk tv-kanal som varnar för "Biss och Kajs"

Patrick Ekstrand · 5 Dec 2013
Uppdaterad 5 Dec 2013

Foto: SVT


Den ryska tv-kanal som bland annat varnar för Ukrainas barn riskerar att få se program som SVT:s "Biss och Kajs" om landet närmar sig EU är ute och cyklar, säger utrikesminister Carl Bildt.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: SVT
Foto: SVT

– Det ryska tv-inslaget var fullt av osakligheter och felaktigheter, och ska väl bemötas lika seriöst, säger Bildt till Metro. Han nämner inte det faktum att Rossija 1:s tv-ankare Dmitrij Kiseljov använde det populära barnprogrammet som exempel, men påtalar att inslaget var fullt av faktafel.

Bland annat omnämndes felaktiga årtal och i inslaget blev Bildt sammanblandad med Tysklands utrikesminister Guido Westerwelle, men Bildt anser att tonläget kring relationerna mellan EU och Ukraina ställer till med ännu större skada.

– Tyvärr sprids det också från ryskt håll felaktigheter om till exempel att ett ukrainskt EU-närmande omöjliggör handelslättnader med Ryssland. Sådana försök att missleda ukrainsk allmänhet är värre. 

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro