ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bildt: Visar hur viktigt det är att få slut på kriget

TT · 15 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Carl Bildt (M), utrikesminister fördömer Israels attack.

- Det visar hur viktigt det är att få slut på kriget. Ju längre det fortsätter, ju fler kommer de så kallade misstagen att bli, säger utrikesminister Carl Bildt om attacken mot FN-kontoret.

På frågan om det räcker med att be om ursäkt för Israels del säger Bildt att det inte finns mycket mer att göra, ursäkten finns där och granaten kan inte tas tillbaka.

- Det man kan göra är att avsluta operationerna och jag hoppas och tror att det inte ligger allt för långt borta, säger utrikesministern och hänvisar till de samtal som pågår i Egypten.

Israel skulle ha en del att vinna på att striderna tog slut, enligt Bildt.

- Från israelisk utgångspunkt så kommer fortsatta krigshandlingar att leda till allt fler så kallade misstag av denna typ, det är nästan ofrånkomligt. Då blir både den humanitära kostnaden och det politiska priset för Israel allt högre, säger Bildt.

Enligt den svenske utrikesministern borde Israel ha kunnat få de effekter man eftersträvade, som att komma åt Hamas infrastruktur för raketbeskjutning mot Israel, under de tre, fyra första dygnen.

- Därefter har det blivit ett krig som har blivit tilltagande skadligt, tilltagande kontraproduktivt och tilltagande farligt för Israel självt.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro