ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bilhandlarna – branschen vi oftast bråkar med

Caroline Wetterborg · 11 Apr 2012
Uppdaterad 11 Apr 2012

Motorbranschen är den kategori som ARN får in flest anmälningar om från konsumenter. Antalet anmälningar till ARN ökar också totalt sett.

klar

Artikellänk är kopierad

Hassan Elsayed vill betona att de flesta bilhandlare är seriösa: ”För mig  handlar det inte om bara pengar, det är kärlek till bilar. Jag brinner för det  och det finns säkert många med mig”, säger han.
Hassan Elsayed vill betona att de flesta bilhandlare är seriösa: ”För mig  handlar det inte om bara pengar, det är kärlek till bilar. Jag brinner för det  och det finns säkert många med mig”, säger han.Foto: Andreas H Nilsson

Allt fler konsumenter vänder sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för att få hjälp med att lösa tvister med företag. Mest ökade anmälningarna på företag inom motorbranschen förra året.  

–  Vi tror att bilförsäljningen har ökat, det gäller både nya och begagnade bilar, säger Britta Ahnmé Kågerman, ordförande och chef för ARN.

–  Över huvud taget är det väldigt konjunkturberoende, reser man mer så kan det uppstå fler tvister.

Hassan Elsayed har drivit bilhandeln Autorisma i Stockholm sedan 1990. Hans mål är att kunderna alltid ska bli nöjda.

–  Bilhandlare är ett yrke som alla andra, det finns både seriösa och skojare, säger han.

Han menar att bra kommunikation mellan handlare och köpare är viktigast för att undvika missförstånd vid bilköp.

–  Handlarna har sitt ansvar så klart, men man kan inte anklaga handlare för att de visste om ett fel och försökte dölja det. Det fungerar inte så, handlare vill inte förlora sitt rykte eller skada sitt företag. 

Orsaken till ökningen under 2011 tros vara att det sedan november går att göra anmälningar via nämndens hemsida. Fler konsumenter fick också rätt i tvister, 42 procent 2011 jämfört med 39 procent året innan. 

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro