ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Biljettkaos när nya priserna infördes

Anders Göransson · 2 Sep 2011
Uppdaterad 1 Sep 2011
Det blev långa köer när många ville köpa biljetter innan prishöjningen gick igenom. Och i går fortsatte problemen för SL.

Det blev långa köer när många ville köpa biljetter innan prishöjningen gick igenom. Och i går fortsatte problemen för SL. Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX


Skolbarn nekades resa. Dyrare sms-biljetter. Koppling till de höjda taxorna. SL: Beklagligt”.

klar

Artikellänk är kopierad

Skolbarn som nekas resa, resenärer som får betala för mycket, busskyltar som inte fungerar. SL har haft massor av teknikstrul i samband med höstomläggningen.

Det senaste i raden dök upp under torsdagen och innebar att många skolbarn som ville kliva på bussen fick höra av föraren att deras färdbevis inte var giltiga, fast de laddat sina kort enligt konstens alla regler. – Det pågick under morgonen och förmiddagen. Det uppmärksammades först på terminsbiljetterna men drabbade även fritidsbiljetterna, säger Jesper Pettersson på SL:s presstjänst.

SL gick snabbt ut med en uppmaning till sina entreprenörer att vara tillmötesgående i de fall resenärer hävdade att de faktiskt hade giltig biljett. Hur många unga som hindrades från att åka till skolan på grund av problemen är oklart. – Men det kan naturligtvis ha hänt, och det är i så fall oerhört beklagligt.

Problemen har sannolikt koppling till månadsskiftet och – vilket inte precis minskar resenärernas irritation – den kraftiga taxehöjningen den 1 september.

Ytterligare krångel upptäcktes i onsdags, då de som köpte sms-biljetter under några timmar fick betala det nya, högre priset, trots att detta inte började gälla förrän dagen därpå. Cirka 2 800 biljetter berördes. De drabbade kommer att kompenseras, enligt SL.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro