ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Biljettkontrollanter strejkar mot fusk

Josefin Svenberg · 25 Aug 2011
Uppdaterad 25 Aug 2011
SL-kontrollanter som är anställda av Securitas och har fått sparken på grund av arbetsbrist.

SL-kontrollanter som är anställda av Securitas och har fått sparken på grund av arbetsbrist. Foto: Henry Lundholm


Uppsagda biljettkontrollanter demonstrerade utanför Landstingshuset. Kräver att politiker ska ta ansvar.

klar

Artikellänk är kopierad

Biljettkontrollanter i SL-trafiken har under flera månader larmat om misstänkt fusk i verksamheten. Enligt dem pressas de att rapportera in fler kontroller än vad de egentligen har gjort.

Kontrollanterna är anställda av Securitas och enligt deras avtal med SL ska tre miljoner kontroller genomföras varje år. Förra året rapporterades 3,7 miljoner kontroller in. – Securitas får ju extra betalt för varje extrakontroll som de gör. Så vi pressas att fuska för att klara siffrorna, säger en före detta Securitasanställd som vill vara anonym.

I går demonstrerade han och flera före detta kolleger utanför Landstingshuset för att uppmärksamma politikerna på situationen.

Efter att ha tagit del av fuskanklagelserna meddelade SL för en månad sedan att man ska göra en utredning i ärendet. – Men vi vill att politikerna ska ta sitt ansvar nu. Jag och elva andra anställda har dessutom varslats utan att få någon riktig anledning. Det råder ju knappast arbetsbrist, säger den före detta anställda.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro