ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Biljettpriset höjs – blir dyrare att åka tåg över Öresundsbron

Fredrik Samuelson · 6 Dec 2018
Uppdaterad 6 Dec 2018
Det blir dyrare att åka över Öresundsbron.

Det blir dyrare att åka över Öresundsbron. Foto: Johan Nilsson/TT


Biljettpriset för pendlare mellan Skåne och Danmark höjs på söndag. För pendlare mellan Malmö och Köpenhamn ökar priset med knappt tio procent.

klar

Artikellänk är kopierad

Från och med söndag den 9 december höjs priset för en 30-dagarsbiljett mellan Malmö och Köpenhamn från 2 000 till 2 195 kronor. och mellan Lund och Köpenhamn höjs priset från 2 440 till 2 535 kronor.

En enkelbiljett över Öresundsbron höjs med tio kronor, från 110 till 120 kronor.

– Resorna över sundet borde göras billigare, inte dyrare. En integrerad arbetsmarknadsregion kräver både smidiga och billiga resor. Verkligen ett tråkigt besked för Öresundspendlarna. Pris, komfort och tid är viktiga parametrar för den som pendlar. Det är för övrigt därför som vi planerar att docka ihop Köpenhamns metro med vår kollektivtrafik i Skåne med en Öresundsmetro. Bra för både pendlarna och miljön, och för godstrafiken som skulle få mer plats på bron, säger  Katrin Stjernfelt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö, på Facebook.

Skånetrafiken: En valutajustering

Skånetrafiken skriver i ett pressmeddelande att prishöjningen beror på en valutajustering. Den svagare svenska kronan har gjort det billigare för danska resenärer att köpa biljett via Skånetrafiken än via danska DSB.

Samtidigt sänker Skånetrafiken priset på 30-dagarsbiljetten för hela Skåne i Skånetrafiken-appen. Det nya priset för ett månadskort är 1 199 kronor – en sänkning med 26 kronor.

– Vårt mål är att fler ska resa med oss och att fler resenärer ska använda appen. Därför är det glädjande att vi för första gången har möjlighet att erbjuda pendlarna som väljer att resa hållbart, ett lägre pris, säger försäljningschefen Camilla Bunke i pressmeddelandet.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro