ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Biljettpriset höjs för att betala Skånetrafikens miljonsatsning

Per Eklund · 26 Okt 2011
Uppdaterad 26 Okt 2011
Fler pågatåg ska sättas i trafik under 2012 om det nya kollektivtrafikförslaget går igenom.

Fler pågatåg ska sättas i trafik under 2012 om det nya kollektivtrafikförslaget går igenom. Foto: DRAGO PRVULOVIC/SCANPIX


Skånetrafikens biljettpriser höjs med 7 procent 2012. Regionrådet Mats Persson: Det är väldigt prisvärt”

klar

Artikellänk är kopierad

Region Skåne ska satsa drygt 200 miljoner kronor på kollektivtrafiken under 2012 men resenärerna själva ska vara med och betala. Skånetrafikens biljettpriser höjs nämligen samtidigt med runt 7 procent. – Det är väldigt prisvärt i relation till vad det kostar att åka bil, säger regionrådet Mats Persson som presenterade Femklöverns förslag i går. I gengäld ska bland annat fler avgångar för både bussar och tåg skapa en mer attraktiv kollektivtrafik enligt Mats Persson. Rent praktiskt innebär det bland annat att fler nya pågatåg ska sättas i trafik. En helt ny ”snabblinje” med regionbuss sätts i bruk mellan Trelleborg och Lund. Dessutom får flera av stadsbussnäten kompletteringar som i Helsingborg där en ny stadslinje ska dras norrut. Ett ”storstadskort” för Malmö och Helsingborg gör det rentav billigare för resenärer till och från exempelvis Oxie och Bunke-flostrand. Det slutgiltiga beslutet om förslaget tas i regionfullmäktige i slutet av november.

klar

Artikellänk är kopierad

Per Eklund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro