ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bilkapare dog i krock

Peter Herkel · 25 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
På en dryg timme så krockade en 24-årig göteborgare med fyra olika bilar på riksväg 45. Han avled i den sista kollisionen.

På en dryg timme så krockade en 24-årig göteborgare med fyra olika bilar på riksväg 45. Han avled i den sista kollisionen. Foto: Peter Holländare


Med den tredje stulna bilen slutade vansinnesfärden med en frontalkrock

klar

Artikellänk är kopierad

Tre kapade bilar, färd på fel sida av motorvägen och fyra separata trafikolyckor. Den 24-årige göteborgarens vannsinnesfärd på riksväg 45 i går eftermiddag slutade med att han avled efter att ha frontalkrockat med en lastbil. Skräckscenariot utspelades under en dryg timme.

Det är oklart vad som låg bakom mannens agerande. Men han var uppenbarligen beredd att gå väldigt långt för att undfly polisen. Varken märkbara kroppsskador, drygt tio polisbilar eller helikopter stoppade hans framfart. Det började med att hans Volvo brakade in i en stolpe på riksväg 45 norr om Gamlestaden i Göteborg vid 14.30-tiden. Fordonet slungades över på andra sidan vägen och fattade eld. Men den blodige föraren var inte intresserad av att få hjälp av andra bilister som stannat utan knyckte i stället en av personernas bil.

HÖG HASTIGHET Mannen fortsatte i hög hastighet norrut, krockade igen och kapade sedan ett nytt fordon. Även den vårdslösa resan slutade med krasch, så mannen upprepade kapningsmetoden. Men nu var en polishelikopter honom på spåren. Tjugofyraåringen upptäckte den luftburna förföljaren och vände för att köra mot trafikens färdriktning söderut.

Han varvade körning i diket, vägrenen och mitt på vägen. I höjd med Agnesbergsmotet så frontalkrockade han med en lastbil. Mannen dog direkt. Tre personer som var inblandade i olyckorna vårdas för lindriga skador på Sahlgrenska och Östra sjukhuset.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Herkel
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro