ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bilkapare med handbojor använde kvinnligt lockbete

Evelina Olsson · 5 Sep 2012
Uppdaterad 5 Sep 2012

Den 60-årige mannen hade precis avslutat en kort promenad i Beijers park i norra Malmö när han attackerades av tre maskerade män som misshandlade och försökte handfängsla honom. Nu jagar polisen trion som kom över mannens bil och plånbok vid överfallet. Även en kvinna som användes som lockbete är högintressant.

klar

Artikellänk är kopierad

Bilkapare med handbojor jagas nu i Malmö. De slog till på Kirseberg i måndags och satte handfängsel på sitt offer.
Bilkapare med handbojor jagas nu i Malmö. De slog till på Kirseberg i måndags och satte handfängsel på sitt offer.Foto: Kinga Lezanska Sjölin

– Det finns inget som i nuläget pekar på att detta var riktat mot just den här mannen. Vi tror att gärningsmännen helt enkelt legat och väntat på ett lämpligt offer, säger Lars-Håkan Lindholm, pressinformatör vid Malmöpolisen.

Överfallet ägde rum vid 20-tiden i måndags. Den 60-årige entreprenören var på tillfälligt besök i Malmö där han skulle hämta upp sin fru.

– Han hade lite tid över och tänkte att det skulle vara skönt med en promenad, säger Lindholm.

Medan mannen strosade runt i parken kom en kvinna fram till honom och bad om cigaretter. När mannen senare skulle sätta sig i sin bil dök kvinnan upp igen och tilltalade honom. Strax därpå rusade tre maskerade män ut från ett närliggande buskage.

– Vi har vittnen som såg hur gärningsmännen drog ut offret från bilen och misshandlade honom, säger Lindholm.

I samband med misshandeln ska trion försökt sätta handbojor på sitt offer och dra in honom i bilen, men misslyckats efter att 60-åringen gjort motstånd. Gärningsmännen lämnade då kvar sitt offer på marken och körde i väg i hans bil, en Volvo S80. Det kvinnliga lockbetet försvann troligtvis i samma bil.

– Mannen är svårt chockad och har inte kunnat lämna något bra signalement i de inledande förhören. Vissa vittnen ska ha sett bilen köra i väg i riktning mot Inre Ringvägen, säger Lindholm.

Ärendet rubriceras som rån och försök till människorov. Händelsen är den andra på knappt två veckor där en företagare i Skåne rånats under spektakulära omständigheter. Den 22 augusti hittades en man bunden på Vikingsstrand i Helsingborg efter vad som polisen misstänker vara ett utpressningsförsök och rån. Det ärendet är fortfarande under utredning.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro