ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bill Cosby ville att nätet skulle driva med honom – blev våldtäktshånad

Aron Andersson · 11 Nov 2014
Uppdaterad 11 Nov 2014

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Internetskämten gick inte direkt som komikern och skådespelaren hade hoppats. När fansen fick fritt fram att driva med Bill Cosby blev han genast utpekad som våldtäktsman.

På måndagen bad Bill Cosby, eller de personer som ansvarar för hans Twitterkonto, om att komikern skulle få bli ett internetmem på Twitter. Användarna som såg uppmaningen var inte sena med att svara. Dessvärre blev det inte i första hand några positiva reaktioner. 

I stället utpekades komikern som våldtäktsman. Hundratals Twitteranvändare tävlade om att lägga upp bilder på komikern med texter som på olika sätt refererade till våldtäkt. 

Bill Cosby har tidigare haft våldtäktsanklagelser riktade mot sig. 2006 gjordes en förlikning när han åtalades för våldtäkt mot 13 kvinnor. Villkoren i uppgörelsen är hemliga men enligt kvinnorna skulle Cosby ha drogat och våldtagit dem vid olika tillfällen under de senaste decennierna.

Och det var alltså dessa anklagelser som Twitteranvändare valde att fokusera på när de uppmanades av stjärnans officiella konto att driva med honom.

Den tweet från komikerns officiella konto som uppmanade till skämten har nu tagits bort.

I Sverige är Bill Cosby mest känd för tv-programmet Cosby som sändes på 80- och 90-talet i svensk tv. Han har länge varit verksam som ståuppkomiker, skådespelare och programledare.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro