ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bill föddes i en taxi

TT · 15 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Taxichauffören Ali Hossiniar, till vänster, får se sonen som Annika Johansson, mitten, födde med Hossiniars hjälp i hans taxi häromnatten på väg till Danderyds sjukhus i Stockholm. Till höger pappa Christer Domeij med tvåårige sonen Rex.

Taxichauffören Ali Hossiniar, till vänster, får se sonen som Annika Johansson, mitten, födde med Hossiniars hjälp i hans taxi häromnatten på väg till Danderyds sjukhus i Stockholm. Till höger pappa Christer Domeij med tvåårige sonen Rex. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Den sista körningen för natten blev dramatisk för både taxichauffören Ali Hossinian och familjen Johansson-Domeij. Familjens andra barn föddes i Alis baksäte.Natten till i tisdags väckte Annika Johansson sin man Christer Domeij. Det nog var dags för deras andra barn att komma till världen. Efter samtal med förlossningen på Danderyds sjukhus ringde paret, som bor i centrala Stockholm, efter taxi och väckte tvåårige sonen Rex. När taxin ännu var på väg till dem kände Annika Johansson att det var bråttom.- Jag hade fått krystvärkar, men Christer förstod nog inte hur nära det var.Familjen tog sig till taxin. Christer Domeij satte sig i framsätet med sonen och Annika placerade sig i baksätet.- Jag tänkte, så här får det inte gå till. Och jag tänkte mest på taxibilen, att jag skulle söla ner.Några minuter och två värkar senare var barnet fött.- Jag kunde inte hålla emot, det bara kom.Taxiföraren Ali Hossinian berättar att han hörde ett "plopp" därbak och så var barnet fött.- Ta upp barnet så att det inte kvävs, skrek jag till damen.Med ena handen hjälpte han Annika att sätta sig upp, i den andra hade han taxiväxeln i telefonluren. Bilen som flög fram i 140 kilometer i timmen rattade han med knäna.Pappa Christer förstod inte vad som hänt.- Barn föds inte i taxibilar, säger den omskakade men lyckliga fadern.Väl på Danderyds sjukhus konstaterades att det var ett friskt gossebarn som vägde 3,3 kilo.Vad ska han heta?- Bill kanske. Och sedan något annat i mellannamn som påminner om den här fantastiska födelsen, säger Annika Johansson.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro