ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Bill Gates har startat ett nytt hemligt företag

Kristoffer Rengfors · 24 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Bill Gates och BGC3s nya logga.

Bill Gates och BGC3s nya logga. Foto: Scanpix / BGC3


klar

Artikellänk är kopierad

Bill Gates jobbar fortfarande deltid på Microsoft och driver en fond tillsammans med frun. Men nu har han ett nytt hemligt företagsprojekt på gång.Det tog 33 år innan Bill Gates officiellt lämnade över tronen på Microsoft. Även om Gates är kvar och jobbar med styrelsearbete så har han uppenbarligen tankarna på annat. Enligt sajten Techflash heter Bill Gates nya företag BGC3.Företaget beskrivs som en tankesmedja och kommer vara beserat i Seattleförorten Kirkland, bara ett par stenkast från Microsofts högkvarter i Redmond. Bill Gates själv har ännu inte offentliggjort bolaget, eller avslöjat vad det nya företaget ska arbeta med.Enligt Techflash står namnet BGC3 för "Bill Gates Catalyst". Siffran tre står för att bolaget är Gates tredje engagemang efter Microsoft och den fond han driver med frun Melinda.Vad BGC3 ska göra är inte helt klart. Bill Gates har på senare år arbetat mer och mer med välgörenhet och sociala projekt, klart är åtminstone att Gates lämnat in ett papper till myndigheter i Kirkland där kontoret uppges ska kunna inhysa mellan 40 och 60 personer, inklusive anställda och besökare.

Enligt Techflash är det dock troligt att BGC3 kommer att fungera som en tankesmedja med fokus på teknisk utveckling inte bara inom IT, utan även inom andra områden. Bill Gates har ett stort personlig intresse för nya tekniska landvinningar, och dessutom en hel del pengar att satsa i olika projekt.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro